Wereldverteldag in Park Vijversburg

Afgelopen zondag 18 maart organiseeerde Fertellendeweis, International ArtCamp Tytsjerk in samenwerking met Park Vijversburg in het kader van Wereldverteldag een prachtige dag met verhalen in het park. Giny Bastiaans en Jansjet de Vries vertelden hun verhalen in de regentenkamer. Wasim Hussein en Imani Mchimbwa vertelden over hun komst als nieuwkomer naar Nederland. Reina liet bezoekers hun ervaringen omtrent gastvrijheid met elkaar delen in de Salonkamer. Rena Wagenaar en Aeltsje de Boer vertelden vanuit de verhalenkast verhalen voor kinderen in het Theehuis.Henk de Lange was ter voorbereiding op de komende workshop (Creatief met wilgentenen vlechten) aan het wilgentenen vlechten.Bedankt voor jullie komst allemaal!

Read more »

Boekehoeke

Vanaf de maand februari zit het team van Fertellendeweis, International ArtCamp Tytsjerk wekelijks in de Boekehoeke tijdens de ochtendopenstelling op vrijdag. Van 10 tot 12 uur. Hier zullen overleggen plaatsvinden en iedereen is vrij om aan te schuiven. Heel erg veel dank voor de gastvrijheid van de Boekehoeke!Heb je ideeën of wil je meer informatie over het project? Graag zien we je daar!

Read more »

Openingsweekend LF2018

Afgelopen weekend vond het officiële openingsweekend van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 plaats. De kop is eraf!In heel Friesland werden vanaf 19:00 uur verhalen verteld en ook in de Protestantse kerk waren verhalen te beluisteren van Giny Bastiaans, Jansjet de Vries en Reina Rodina van der Meer. Het was een bijzondere en geslaagde avond. Dank aan de Protestantse kerk Tytsjerk voor het openstellen van het gebouw!Irene de Boer heeft hier ook een mooi verslag van gemaakt op hun website: http://www.kerktytsjerk.nl/verhalen-kh2018/verhalen-jan2018.htm

Read more »

In contact met International ArtCamp in Bangladesh

Initiatiefneemster en Tytsjerkster Reina Rodina van der Meer gaat het International ArtCamp Kushtia in Bangladesh bezoeken. Hier zal ze haar eigen Friestalige muziek ten gehore brengen, maar ook internationale deelnemers werven voor het International ArtCamp Tytsjerk.

Read more »